sábado, 26 de junio de 2010

Elisa Reverter



La Plataforma Anastasies.bdn, està preparant un estudi complert de la escultora, exregidora i escritora,ELISA REVERTER.





Elisa Reverter va esser regidora de l'ajuntament de Badalona.Durant la seva direcció en front de la regidoria del patrimoni històric i cultural,va aconseguir tornar al museu de Badalona; la escultura LA VENUS DE BADALONA.

Ha estat una dona extraordinària de vida intensa i plena. Conegué l'exili i els camps de concentreció.(Couizà-Moutazels) , don sorgí la novela al 1995, Dones al Infern.

Ara al jardí del darrera del mas de Can Butinya,sota l'escultura ajeguda, dorm les petites esperances de la nostra dissortada terra.

Mor l'exregidora Elisa Reverter, a la qual diumenge s'homenatjarà a la masia de Can Butinyà
21/04/09 02:00 - Badalona -
'
Notícies de ...
Badalona
L'artista i exregidora de Badalona de Convergència Democràtica de Catalunya Elisa Reverter va morir el cap de setmana a l'edat de 92 anys. L'artista, que vivia a la masia de Can Butinyà, va ser enterrada diumenge en una cerimònia íntima, reservada als més propers. Diumenge vinent, dia 26, a les onze del matí, se li farà un acte d'homenatge a la masia, on reposaran per sempre les seves cendres.
Elisa Reverter va ser regidora de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Badalona durant el primer Ajuntament democràtic. A més de la seva faceta política, va dedicar part de la seva vida a l'escultura. Reverter va treballar per recuperar la masia de Can Miravitges i va ser la responsable de portar la Venus a Badalona. Per això, el grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Badalona demanarà que un carrer o plaça de la ciutat porti el seu nom.
Reverter era propietària de la masia de Can Butinyà. Tot i estar situada al municipi de Badalona, l'Ajuntament de Santa Coloma n'ha adquirit els drets de compra.
EL PERSONATGE
Elisa Reverter
escultora i exregidora de l'ajuntament de badalona
Va morir a l'edat de 92 anys i diumenge li faran un homenatge a Can Butinyà, on reposaran les seves cendres

No hay comentarios:

Publicar un comentario